Котовск-Live
Каталог статей
Категории раздела

Форма входа

Разделы сайта

Приветствую Вас, Гость · RSS 18.04.2024, 22:49

Главная » Статьи » Козачество

Чому “засиджуються” у дівках?

Не усвідомивши повністю, що таке шлюб і якої роботи над собою він вимагає, дівчата у поспіху чинять гріхи, які потім заважають вийти заміж. Священики радять навіть при бажанні створити сім’ю не робити заміжжя самоціллю.

— На те, що дівчина не може вийти заміж, існує багато причин, — стверджує настоятель СвятоМихайлівського храму с.Данчиміст Костопільського району отець Михаїл Петрина. — Перш за все їй потрібно замислитись: чи заслуговує вона на те, що просить? Насправді найчастіше головною перешкодою для заміжжя стають гріхи. Які саме? Власне над цим варто подумати самій дівчині, котра мусить звернути увагу на внутрішній душевний стан, на те, як глибоко її душа "поранена” гріхом. Дівчата, які просять у Бога щасливого сімейного життя, не розуміють, що причина часто криється у них самих, у їхніх гріхах, які вражають душу, як ракова клітина тіло. Гріхи віддаляють від Бога і стають своєрідною перешкодою, яка не допускає прохання дівчини до Господа. Найчастіше коренем гріха, який заважає вийти заміж, стають: порочні думки, перелюб або ж обман. Ці три причини безшлюбності породжують багато інших гріхів, які ще більше віддаляють людину від Бога. "Порча” сама собі шкодить Тут на сто відсотків спрацьовує твердження Господа: "По вірі вашій буде вам”. Тож не припиняючи вірити у промисел Божий, у те, що Господь краще нас знає, коли і що нам найбільше потрібно, слід "полікувати язви душевні”, очиститися через щиру сповідь та причастя. Лише із чистим серцем та спокійною душею можна сподіватися на милість Божу. В іншому випадку, піддаючись відчаю, дівчина починає вірити у дію насланої порчі, звертається до ворожок, що строго забороняє церква, й, ворожачи на "судженого-рядженого”, ще більше віддаляється від Бога. Трапляється, що після чаклунських дій таки виходять заміж, однак чи від Бога такий шлюб і чи щасливий він буде? Звісно, є багато варіантів укладання шлюбу, а один із них, поширений сьогодні – це шлюб за розрахунком. У такому шлюбі втрачається поняття самої любові. Якщо зважати на те, що "Господь” у перекладі із грецької означає "любов”, то кому ми служимо, одружуючись з іншої причини? У паніці гріх закриває очі дівчини перед реальними можливостями створити сім’ю. Це краще можна зрозуміти із притчі про можливості: "Коли була велика повінь, яка затопила одне село, всі мешканці швидко покидали свої домівки. Лише один чоловік не рятувався, а виліз на дах і говорив: "Я вірю, що мене Бог врятує”. Коли вода піднялась до вікон, повз його пропливав рятівний човен з односельчанами, які кликали чоловіка із собою. Він тоді відмовився, стверджуючи, що його Бог врятує. Вже коли вода піднялась ще вище, пропливав другий човен із сусідською сім’єю. Не поплив він і з ними, бо знову сказав, що Бог його врятує. Ось вода вже піднялась до самого даху. В цей момент повз нього пропливав човен з одним дідком, але й тоді чоловік відмовився рятуватись. Коли все затопило, то й чоловік цей загинув. А поставши перед Господом, запитав Бога, чому Він дозволив чоловікові померти, адже при житті він вірно дотримувався всіх законів Божих, молився, чому ж...? Тоді Бог відповів, що тричі посилав чоловікові можливість врятуватись, але той кожного разу відмовлявся від порятунку.... Не припиняйте вірити в Бога Насправді Бог посилає такі "кораблики” для кожного з нас, а гріховність людська й нечисте людське серце, підозри та гординя не дозволяють побачити можливості. Зрештою, не доклавши й мінімум зусиль, щоб щось змінити у своєму житті, люди нарікають на долю й звинувачують у своїх бідах когось іншого, а не себе. Насправді людські стосунки — це праця над собою. Тому дівчина повинна сама знати, з чим вона готова миритися заради сім’ї. Що готова вона сама особисто для цього зробити перед тим, як просити у Господа. Адже чисте серце Господь чує й відповідає на прохання у потрібний для людини час, коли вона повністю у всіх розуміннях до цього готова. [b] Молитва дівчини про заміжжя[/b] О, Всемилостивий Господи! Я знаю, що велике щастя моє залежить від того, як любитиму я Тебе всією душею і всім серцем моїм і виконуватиму у всьому Святу Волю Твою. Керуй же Сам, Боже мій, душею моєю, наповнюй любов’ю серце моє. Я хочу догоджувати Тобі Єдиному, бо Ти Творець і Бог Мій. Охорони мене від гордості і самолюбства, розум, скромність, чесність нехай прикрашають мене. Лінощі противні Тобі і породжують пороки, то подай же мені бажання до праці і благослови труди мої. Поскільки ж закон Твій Святий наказує людям жити в чесному подружжі, то приведи мене, Отче святий, до цього освяченого Тобою стану, не для догоджання бажанню моєму, а для виконання призначення Твого, бо Ти сам сказав: "Не добре чоловікові бути одному”, і створивши йому жінку на помічницю, благословив їх рости, множитися і населяти землю. Вислухай смиренну молитву мою, з глибини дівочого серця Тобі принесу, дай мені чоловіка чесного й побожного, щоб ми з ним в любові й злагоді прославляли тебе, Милосердного Бога Отця і Сина і Святого Духа нині й повсякчас на віки вічні. Амінь.

Ірина БУДНЯКОВА



Источник: http://www.gazeta.rv.ua
Категория: Козачество | Добавил: Voin-Prava (18.09.2011)
Просмотров: 1740 | Комментарии: 3
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz